فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان

به خبرنامه اختصاصي برنامه نويسي و سئو ايران و جهان خوش آمديد.

فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان

۴ بازديد

بسياري از مطالعات نشان داده است كه برخي از غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند. به گزارش مجله آنلاين عصر ايران وي به نقل از Health Line نوشت: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان وجود دارد و دلايل بالقوه بسياري نيز وجود دارد. ما هنوز …

فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان https://online-mag.ir/2021/03/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ مجله آنلاين Tue, 30 Mar 2021 03:34:28 0000 مجله همگاني https://online-mag.ir/2021/03/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ بسياري از مطالعات نشان داده است كه برخي از غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند. به گزارش مجله آنلاين عصر ايران وي به نقل از Health Line نوشت: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان وجود دارد و دلايل بالقوه بسياري نيز وجود دارد. ما هنوز …

بسياري از مطالعات نشان داده است كه برخي از غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.

به گزارش مجله آنلاين عصر ايران وي به نقل از Health Line نوشت: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان وجود دارد و دلايل بالقوه بسياري نيز وجود دارد. ما هنوز همه پاسخ ها را نمي دانيم ، اما واضح است كه عوامل مختلفي در ايجاد و پيشرفت سرطان نقش دارند.

تمام تركيبات ژنتيكي و سابقه خانوادگي درگير سرطان هستند ، اما عوامل بيروني كه ممكن است برخي از آنها را كنترل كند ، مانند سبك زندگي ، حتي تأثير بيشتري دارند. مطالعات نشان داده است كه 80-90٪ از بدخيمي ها با عوامل خارجي مرتبط است.

رژيم غذايي يكي از مهمترين عوامل سبك زندگي است كه بايد در نظر گرفته شود. بسياري از مطالعات نشان داده است كه برخي از غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.

در اينجا برخي از غذاها و نوشيدني ها آورده شده است كه مي تواند خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهد.

غذاهايي كه ممكن است خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند

برخي از غذاها ممكن است خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي مرتبط با برخي از انواع سرطان را افزايش دهند. برخي از غذاها حاوي مواد سرطان زا نيز هستند. مواد سرطان زا مواد مضري هستند كه مي توانند باعث سرطان شوند.

لازم به ذكر است كه قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا هميشه باعث سرطان نمي شود. اين امر نه تنها به سطح و مدت زمان تماس با مواد سرطان زا بلكه به ژنتيك نيز بستگي دارد.

گوشت فرآوري شده

گوشت فرآوري شده هر نوع گوشتي است كه با سيگار كشيدن ، نمك زدن ، خيساندن ، كنسرو و غيره قابل ذخيره سازي است. بيشتر گوشت هاي فرآوري شده ، گوشت هاي بدون چربي هستند ، از جمله:

هات داگ

سالامي

سوسيس

گوشت گاو نمك

گوشت گاو خشك

روش هايي كه براي تهيه گوشت هاي فرآوري شده استفاده مي شود مي تواند مواد سرطان زا ايجاد كند. به عنوان مثال ، طبق مقاله منتشر شده در سال 2018 ، استفاده از نيترات مي تواند منجر به توليد مواد سرطان زا به نام تركيبات N-nitroso شود. گوشت دودي همچنين مي تواند مواد سرطان زايي به نام هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي (PAH) توليد كند.

يك مطالعه در سال 2019 نشان داد كه گوشت هاي فرآوري شده يك عامل اصلي خطر براي سرطان روده بزرگ است. مطالعه ديگري در همان سال نشان داد كه گوشت هاي فرآوري شده با سرطان معده ارتباط دارند.

در يك مطالعه 2018 ، محققان دريافتند كه مصرف زياد گوشت هاي فرآوري شده با افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط است.

غذاي سرخ شده

وقتي غذاهاي نشاسته اي در دماي بالا پخته مي شوند ، تركيبي به نام آكريل آميد تشكيل مي شود. اين مي تواند در هنگام سرخ كردن ، پخت و پز ، كباب كردن و آزمايش ايجاد شود.

غذاهاي سرخ شده نشاسته اي به ويژه از نظر اكريل آميد غني هستند ، از جمله محصولات سيب زميني سرخ كرده مانند چيپس و سيب زميني سرخ كرده.

طبق يك مطالعه در سال 2018 ، مطالعات انجام شده در حضور افراد حيواني نشان مي دهد كه آكريل آميد سرطان زا است. آژانس بين المللي تحقيقات سرطان (IARC) آكريل آميد را به عنوان يك ماده بالقوه سرطان زا در انسان شناسايي كرده است.

طبق مطالعه سال 2020 ، آكريل آميد به ريه ها آسيب مي رساند و باعث تحريك آپوپتوز يا مرگ سلول مي شود. غذاهاي سرخ شده بيش از حد نيز خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي را افزايش مي دهد. اين شرايط مي تواند استرس اكسيداتيو و التهاب را افزايش دهد ، كه خطر ابتلا به سرطان را بيشتر مي كند.

غذاي بيش از حد گرم شده

غذاهاي بيش از حد پخته شده به خصوص گوشت مي تواند مواد سرطان زا ايجاد كند. طبق مطالعه سال 2020 ، پختن گوشت در حرارت زياد باعث توليد مواد سرطان زاي هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي و آمين هاي هتروسيكل (HCA) مي شود. اين مواد با تغيير DNA سلولهاي انساني مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند.

غذاها در دماي بالا يا وقتي روي شعله باز پخته مي شوند بيش از حد پخته مي شوند. اين شامل روشهاي پخت و پز مانند:

كوره

باربيكي و كردن

در ماهيتابه را سرخ كنيد

FDA خاطرنشان مي كند كه بيش از حد پختن غذاهاي نشاسته اي مانند سيب زميني باعث افزايش تشكيل آكريل آميد مي شود. براي كاهش خطر ابتلا به سرطان زا در اثر پخت و پز گرم ، روش هاي پخت و پز سالم زير را امتحان كنيد:

آب‌پزكردن

از زودپز استفاده كنيد

در دماي پايين پخته يا تفت دهيد

كاهش سرعت

محصولات لبني

برخي شواهد نشان مي دهد كه محصولات لبني مي توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش دهند. محصولات لبني عبارتند از:

شير نر

پنير

ماست

طبق مطالعه اي در سال 2014 ، مصرف لبنيات ميزان فاكتور رشد 1 (IGF-1) شبه انسولين را افزايش مي دهد. اين با افزايش خطر ابتلا به سرطان پروستات همراه است. فاكتور رشد انسولين مانند 1 ممكن است رشد يا توليد سلولهاي سرطاني پروستات را افزايش دهد.

شكر تصفيه شده و كربوهيدرات ها

غذاهاي شيرين و كربوهيدرات هاي تصفيه شده مي توانند به طور غير مستقيم خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند. در اينجا چند نمونه از اين غذاها آورده شده است:

نوشيدني شيرين شده با شكر

غذاي پخته شده

ماكاروني سفيد

نان سفيد

برنج سفيد

غلات صبحانه شيرين

مصرف بيش از حد قند و غذاهاي غني از نشاسته مي تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي را افزايش دهد. بر اساس مطالعه 2020 ، هر دو شرايط مي توانند التهاب و استرس اكسيداتيو را افزايش دهند. اين ممكن است خطر ابتلا به برخي از انواع سرطان را افزايش دهد.

بر اساس مطالعه سال 2019 ، ديابت نوع 2 خطر ابتلا به سرطان تخمدان ، پستان و آندومتر را افزايش مي دهد.

بر اساس مطالعه 2017 ، مصرف بيش از حد قند و كربوهيدرات هاي تصفيه شده نيز مي تواند منجر به افزايش سطح قند خون شود ، كه ممكن است يك عامل خطر براي سرطان روده بزرگ باشد.

براي محدود كردن اثرات كربوهيدرات هاي تصفيه شده ، سعي كنيد آنها را با گزينه هاي سالم مانند موارد زير جايگزين كنيد:

نان آرد كامل نان سبوس دار ناني كه با آرد سبوس نگرفته پخته باشند

ماكاروني سبوس دار

برنج قهوه اي

بعد از ظهر

الكل

هنگامي كه شما الكل مي نوشيد ، كبد آن را به ماده استالدئيد سرطانزا تجزيه مي كند.

طبق يك مطالعه در سال 2017 ، استالدئيد باعث آسيب كليه و استرس اكسيداتيو مي شود. همچنين سيستم ايمني بدن را از بين مي برد ، هدف قرار دادن سلول هاي پيش سرطاني و سرطاني براي بدن دشوار است.

طبق مطالعه اي در سال 2015 ، الكل سطح استروژن را در زنان افزايش مي دهد. اين با افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان گيرنده استروژن مثبت همراه است.

آيا برخي از غذاها مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند؟

طبق تحقيقات علمي ، برخي از غذاها حاوي تركيبات مفيدي هستند كه ممكن است خطر سرطان را كاهش دهند. اين شامل:

ميوه ها و سبزيجات

طبق يك نظرسنجي در سال 2017 ، ميوه ها و سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدان هستند. اين تركيبات به محافظت از سلول ها در برابر استرس اكسيداتيو و آسيب DNA كمك مي كنند.

كه

يك مطالعه در سال 2015 نشان داد كه آجيل ممكن است به كاهش خطر التهاب و سرطان كمك كند.

لوبيا

اين غذاها سرشار از فيبر غذايي هستند. طبق مطالعه اي در سال 2015 ، فيبر ممكن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.

غلات كامل

يك مطالعه در سال 2020 نشان داد كه غلات كامل با كاهش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستند. غلات كامل مانند كينوا و برنج سرشار از فيبر غذايي و آنتي اكسيدان هستند.

ماهي

ماهي ها حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 هستند و طبق مطالعه اي در سال 2014 ، اين چربي هاي سالم ممكن است با كاهش التهاب ، خطر برخي سرطان ها را كاهش دهند.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.